NederlandsEnglish

Het PENETRON Systeem

Het PENETRON Systeem

Penetron Crack Healing Technology

De kristalliserende technologie van PENETRON verbetert de duurzaamheid, sterkte, algehele prestaties en levensduur van beton. Onze cementgebonden capillaire waterdichtingsproducten combineren hoogwaardige cementen, kwarts, (speciale kwaliteit) zand en gepatenteerde actieve ingrediënten om het meest effectieve systeem te bieden om de permeabiliteit permanent te verminderen en waterdicht beton te maken.

Hoe het werkt:

Beton is in wezen een harde, poreuze spons die in vele stadia van zijn leven onderhevig is aan scheuren, waardoor het gemakkelijk is voor water om door poriën, microscheurtjes en haarvaten te sijpelen. Het water kan een breed scala aan problemen veroorzaken die het beton of het wapeningsstaal beschadigen. Dit kan de sterkte, duurzaamheid en levensduur van beton drastisch beïnvloeden.

PENETRON-producten zijn speciaal samengesteld om de permeabiliteitsverlagende kristallen te produceren of niet-gereageerde betoncomponenten te katalyseren die resulteren in een gekristalliseerd rooster dat de betonporositeit verlaagt.

  Bij afwezigheid van verder vocht, blijven de Penetron-componenten slapend. Mocht er op enig moment opnieuw vocht optreden, dan wordt het zelfherstellende proces automatisch hervat en gaat het dieper in het beton.

A general example of the Penetron System at work:

  1. De chemicaliën van Penetron dringen door in de scheuren, microscheuren en capillaire banen van het beton door osmose, Brownse beweging en droge deeltjesreacties.

  2.  De actieve ingrediënten van Penetron reageren met betonmineralen om onoplosbare kristallen te vormen, die scheuren, poriën en holtes tot een breedte van 500 micron opvullen. Deze kristalgroei vindt plaats diep in de betonstructuur tot op één meter van het aanbrengpunt.

  3. Watermoleculen (en een breed scala aan chemicaliën) kunnen nu niet meer door het beton. Er kan echter nog steeds lucht passeren, waardoor het beton kan ademen. Dit voorkomt de opbouw van dampdruk.

  4. Bij afwezigheid van verder vocht, blijven de Penetron-componenten slapend. Mocht er op enig moment opnieuw vocht optreden, dan wordt het zelfherstellende proces automatisch hervat en gaat het dieper in het beton

These crystals will completely fill up the crack, which waterproofs the concreteEenmaal geactiveerd, kunnen de grofkorrelige langwerpige kristallen en fijnkorrelige naaldachtige kristallen langs een scheur worden gezien. Deze kristallen vullen de scheur volledig op, waardoor het beton waterdicht wordt en de permeabiliteit wordt verlaagd.

The same crack is being sealed by the formation of the PENETRON crystals.

Dezelfde scheur (door BEI genomen) wordt gedicht door de vorming van de PENETRON-kristallen.

A magnified image clearly showing the elongated and fine needle-like crystals in the crack.Een close-up die duidelijk de langwerpige kristallen en fijne naaldachtige kristallen in de spleet laat zien

the development of permeability-reducing crystalsEen vergroting van 10.000x die de ontwikkeling van permeabiliteitsverlagende kristallen laat zien.

Whatsapp